Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

Lac pentru parchet Bona Traffic satinat

Sunaţi pentru preţ
  • Descriere
  • Fisa tehnica

 Bona Traffic este un lac bicomponent, pe baza de apa, 100% poliuretanic destinat tratarii pardoselilor de parchet din spatii comerciale sau oricare alta locatie unde este necesara o protectie foarte ridicata impotriva uzurii.

Bona Traffic confera un aspect clar, natural, ofera o protectie aproape invizibila atunci cand versiunea Mat este aplicata.

Grad de luciu   Ambalaj

Mat

Satinat

 

4.5L + 0.45L Intaritor

4.5L + 0.45L Intaritor

Bona Traffic este un lac 100% poliuretanic, bicomponent, pe baza de apa ce confera o exceptionala protectie si durabiliate pardoselilor din incinta spatiilor comerciale, unde se cere o rezistenta ridcata la uzura si frecare. Bona Traffic este un lac unic prin aspectul sau natural, clar, ce innobileaza lemnul fara a modifica culoarea sau textura, fiind lacul Bona cu cea mai mare rezistenta la uzura. Este disponibil in versiune mat (I.P.) si satinat
• Rezistenta suberba impotriva zgarieturilor si a agentilor chimici
• Rezistenta foarte buna la urmele de incaltaminte
• Proprietati foarte bune de aderenta
• Nu ingalbeneste parchetul
• Indeplineste norma BS 7044:1990 privind rezistenta la alunecare
• Indeplinete norma Ö Norm 2354 Category C (rezistenta foarte ridicata la uzura)
• indeplineste reglementarile VOC 2010
• Certificat EC1R (emisii foarte reduse)
Date tehnice
Tip de finisaj: Lac 100% poliuretanic, bicomponent, pe baza de apa
Corp solid: Aprox. 33%
VOC: 90 g/litru (incl. intaritor)
Rezistenta la uzura: Aprox.2.5mg/100 rotatii (SIS 923509)
Luciu (la 60°): Aprox. 15% (I.P.), aprox. 50% (satinat)
Mixare: 1 parte Intaritor la 10 parti Traffic
Durata de viata: 5 ore la 20°C (mai scurt daca este cald)
Timp de uscare, pana la: - Gata pentru slefuire: 3-4 ore*
- Trafic usor: 8 ore*
- Rezistenta maxima: 7 zile*
Unelte de aplicare: Rola Bona
Rata de consum: 8 – 10 m² / litru (120 – 100 g/m²) per strat
Siguranta: Lac: neclasificat
Intaritor: Clasificat (vezi Fisa de Siguranta)
Valabilitate: 1 an de la data fabricatiei, in recipient original sigilat
Depozitare/transport: Temperatura nu trebuie sa coboare sub +5°C sau sa depaseasca +25°C in timpul depozitarii sau transportului
Deseuri: Deseurile sau recipientele goale vor fi valorificate conform reglementarilor locale. Nu deversati in cursuri de apa, sistemul de drenaj sau pe camp. Recipeintele de plastic goale pot fi reciclate.Reziduurile lichide sunt Deseuri Speciale. Reziduurile de Intaritor sunt Reziduuri de constructii.
Ambalare: 3 x 4,95L (36 baxuri per palet)
(incl.intaritor)
*conditii climatice normale, 20°C/60% R.H.
 Asigurati-va ca suprafata este aclimatizata, slefuita bine, uscata si necontaminata cu praf, ulei, ceara sau alti agenti de contaminare. Aplicati intai un grund Bona, pe baza de apa, in conformitate cu suprafata si preferinta personala.
Pregatirea pardoselilor finisate anterior
Bona Traffic poate fi utilizat pentru relacuirea parchetului prefinisat sau a celui deja lacuit dar aderenta dintre straturile de finisaj trebuie verificata intotdeauna inainte de aplicare! Pardoselile tratate cu ceara, polish sau produse similare nu pot fi relacuite. Inainte de relacuirea pardoselilor, acestea trebuiesc curatate utilizand Bona Prep si apoi slefuite usor. Instructiuni detaliate pentru relacuire sunt disponibile pentru descarcare pe www.bona.com
 Pentru pardoselile din lemn in stort, lemn de esenta moale sau cele incalzite se recomanda utilizarea grundului Prime Classic sau Prime Intense ca aplicare initiala si de a se incerca stabilizarea climatica a locatiei.
*Nota: pentru suprafetele ce urmeaza a fi supuse unei uzuri extreme se recomanda aplicari suplimentare de Bona Traffic.
1. Asteptati ca lacul si intaritorul sa ajunga la temepratura camerei apoi agitati bine. Conditiile optime pentru aplicare sunt intre 18-22°C si 40-60% umiditate relativa a aerului. Temperaturile ridicate si umiditatea scazuta reduc timpul de uscare, iar temperaturile scazute si umiditatea ridicata prelungesc timpul de uscare.
Temperatura minima pentru utilizare este de 13°C.
2. Adaugati 10% intaritor Traffic/Flow in bidonul de lac apoi agitati viguros pe verticala, aproximativ 1minut. Amestecul de lac / intaritor trebuie utilizat imediat sau in maximum 5 ore.
3. Aplicati finisajul utilizand o Rola Bona. Incepeti de la margine si apoi continuati uniform, lin cu o miscare continua perpedicular pe fibra si apoi in lungul fibrei. Evitati acumularile de finisaj si urmele de suprapunere, pastrand o margine umeda intre zonele ce se finiseaza.
4. Asteptati uscarea inainte de aplicarea urmatorului strat de finsaj. Daca este necesara o slefuire intermediara, utilizati o plasa de granulatie 150 sau mai fina, sau Bona Scrad – pad si aripioare abrazive, inainte de aplicarea stratului final. Nota: Daca de la uscarea stratului anterior de lac au trecut mai mult de 24 ore, este necesara intotdeauna efectuarea slefuirii intermediare.
5. Suprafata poate fi supusa traficului usor la 8 ore dupa aplicarea finala. Dupa aprox. 1 saptamana, finisajul ajunge la maturizare iar suprafata poate fi acoperita cu covoare, carpete, pot fi asezate obiecte grele sau supusa traficului intens. In tot acest timp evitati curatarea suprafetei utilizand metoda umeda.
Nota: Daca este necesara mixarea unor cantitati mai mici de Traffic, bidonul trebuie agitat viguros inainte de decantarea cantitatii necesare intr-un alt recipient curat si uscat (nu este inclus). Intaritorul necesar va reprezenta 10% din cantitatea de lac iar recipientul va fi agitat pentru mixarea celor 2 componente.
 Curatati pardoseala utilizand Bona Cleaner sau Bona Wood Floor Cleaner si laveta din microfibre. Pentru a prelungi durata de viata a finsiajului utilizati periodic Bona Wood Floor Refresher. Acesta va reda aspectul de nou finisat pardioselei si va permite aplicarea unor noi straturi de lac fara a mai necesita slefuire pana la lemnul crud.
 Informatii suplimentare despre produsele si echipamentele de curatare si intretinere sunt disponibile la www.bona.com sau reprezentanta locala.

Bona Traffic
Nu există încă recenzii pentru acest produs.
Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook