Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

grund parchet

 Grund parchet bona este destinat pentru pregatirea parchetului din lemn.

Atunci cand amenejezi o casa de la cap la coada sau doar o camera trebuie sa acorzi o atentie deosebita parchetului. Fie ca alegi un stil clasic, fie ca iti place o varianta nonconformista, alegerea parchetului este in masura sa contureze cu adevarat o incapere si sa-i dea nota de personalitate pe care o cauti. Orice model de parchet ai alege trebuie sa alegi si produse care sa ii ofere trainicie.

Bona Prime Amberseal este un grund pe baza de apa si se utilizeaza la aplicarea pe parchetul netratat. Confera o colorare calda si profunda parchetului ce evidentiaza fibra intr-un mod placut fiind neegalart de grundurile conventionale.
Are un timp de uscare redus si slefuirea se realizeaza usor, ceea ce il face sa fie o alternativa buna la grundurile obisnuite.
Pentru o reusita se recomanda ca temperatura din camera sa nu depaseasca 12 grade Celsius, iar umiditatea sa fie de 10%
Este un produs economic, deoarece se utilizeaza in dilutie cu apa pana la 1: 10. De asemenea, aspectul lucios persista dupa mai multe spalari. 

De aceea, iti recomandam sa folosesti grund parchet pentru aplicarea pe pardoseli din lemn si parchet, inaintea aplicarii lacurilor. Consulta oferta noastra de grund parchet si achizitioneaza cantitatea necesara de grund parchet pentru ca parchetul tau sa fie protejat.

 

Grund parchet bona este cea mai buna alegere!

Lemnul este in mod natural un material poros, astfel ca este important ca suprafata sa fie sigilata pentru a se asigura ca solventii din straturile ulterioare nu sunt absorbiti prea usor, ceea ce va provoca uscarea prematura si potentialul defect al straturilor ulterioare de vopsea. Un prim strat de grund va consolida, de asemenea, fibrele pierdute pe suprafata lemnului, ceea ce va permite slefuirea la un finisaj neted inainte de aplicarea straturilor de finisare.

 

Exista o gama de primeri de lemn disponibili, toate cu calitati diferite, iar alegerea poate fi confuza.

 

Grundurile pe baza de apa sunt adesea pe baza de acrilic, sunt mai placute decat alternativele bazate pe solventi si pot functiona bine daca sunt utilizate corect. Avantajele grundurilor pe baza de apa sunt uscarea rapida, opacitatea buna (capacitatea de acoperire), continutul scazut de COV si periile pot fi curatate cu apa.

 

Vopselele pe baza de apa nu pot fi folosite in cazul in care riscul de ploaie este iminent si un alt dezavantaj este ca aceste tipuri de vopsea pot infunda hartia abraziva, ceea ce face dificila obtinerea unui finisaj foarte fin.

 

Grund acrilic premiumeste un grund / substrat acrilic de inalta calitate pentru utilizare pe lemn exterioara. Puteti utiliza in mod obisnuit grundul pe baza de apa  in aer liber, dar merita sa cheltuiti un pic mai mult pentru a obtine cel mai bun rezultat.

 

Grundurile pe baza de solventi sau baze alchidice (cunoscute in mod obisnuit ca grunduri pe baza de ulei) au fost utilizate in mod traditional pentru obtinerea de lemn nou. Avantajele sunt ca acestea se usuca pana la un finisaj dur, care poate fi dat jos pentru a asigura o suprafata neteda.

 

Amorsa pe baza de grasime este compatibila cu vopseaua traditionala si vopseaua lucioasa si va contribui la obtinerea unui finisaj cu stralucire ridicata. Dezavantajele sunt perioadele de uscare lenta si pot fi dezordonate si neplacute de utilizat.

 

Grundul de lemn din aluminiu este un grund pe baza de ulei cu un continut ridicat de pigment de aluminiu. Folosit pentru anumite tipuri de lemn tare, care contin cantitati mari de rasina care decoloreaza grundul traditional de lemn.

O problema cu grundul de lemn din aluminiu este faptul ca cea mai mare parte a pigmentului se va depune in fundul recipientului daca este lasata chiar si pentru perioade moderate de timp, deci este esential ca acesta sa fie bine agitat inainte de utilizare.

 

 

Exista si alte tipuri de grunduri de lemn specializate, dar acest articol acopera elementele de baza. Regula generala cu toate tipurile de grund este ca pregatirea temeinica va produce intotdeauna rezultate bune si atunci cand selectati un primer pentru locul de munca, trebuie sa folositi intotdeauna cel mai bun grund de calitate pe care il puteti permite.

 

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook