Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

Intretinere parchet laminat

Intretinerea parchetului laminat nu este dificila, dar trebuie sa il protejati de apa si zgarieturi. Il puteti curata foarte usor cu anumite produse de curatare. Este indicat sa evitati substatele de curatare care contin chimicale puternce. De asemenea este bine sa evitati si produsele care lasa urme sau decoloreaza suprafetele.
Atunci cand cureti suprafetele din parchet laminat este indicat sa folosesti intai o matura cu care sa indepartezi tot praful. Da apoi cu aspiratorul, folosind o perie delicata. Ai grija sa aspiri si in locurile mai putin accesibile si in colturi, unde se acumuleaza praful, parul sau blana de animale.
Cu ajutorul unui mop, stergeti parchetul cu solutie speciala de curatat pentru parchet laminat. Nu este recomandat sa stergeti parchetul cu apa, pentru ca se va deteriora.
Chiar daca podelele din parchet laminat sunt usor de intretinut si rezistente la zgarieturi, asta nu inseamna ca sunt indestructibile. Pentru a prelungi viata podelelor laminate si pentru a le pastra fumoase este indicat sa le curatati zilnic pentru a preveni acumularile de praf.
Produsele obisnuite de curatat podelele, precum cele cu aroma de brad, nu sunt recomandate pentru curatarea parchetului laminat, deoarece pot lasa urme inestetice si reziduuri de sapun. De asemenea, este indicat sa eviti si produsele uleioase, care pot lasa urme lipicioase.
Pentru indepartarea petelor de e parchet se poate aplica peste pata respectiva solutie de curatat geamurile. O lasa sa actioneze cateva minute apoi o stergeti cu un servetel. Este insa indicat sa nu utilizati solutii care contin amoniac: deoarece acesta indeparteaza stratul protector de ceara al parchetului.

Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook