Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

Adeziv parchet sfaturi

Pentru lamele mici care au o lungime maxima de 400 de mm se utilizeaza adezivul pentru parchet. Dispersiile sunt flexibile si contin si apa. Adezivul care are o singura componenta sau doua au aceleasi proprietati.

Apa pe care o contine in ele poate sa cauzeze probleme cand lemnul e prelucrat, spre exemplu lemnul din fag. Pericolul de deformarea al lor este mai mare in cazul in care pulberea din adeziv s-a adaugat mai multa apa decat este recomandat de producatori. In timpul functionarii trebuie sa avem grija sa nu patam suprafetele exterioare deoarece banda de adeziv poate sa provoace decolorarea.

 

Pentru lamele mari si mici sunt bune rasini sintetice, adezivi solvent care sunt mai putin flexibile si mai putin durabile decat adezivii de dispersie. Se usuca repede si sunt indispensabili la conditiile climatice existente in camera.

Dupa intarire se formeaza greu si nu e flexibil. O trasatura a adezivilor poliuretanici monocomponenti este ca sunt foarte flexibili, nu afecteaza lucrul cu lemnul comparativ cu adezivii pe baza de solventi.

Adezivii poliuretanici bicomponenti sunt mai flexibili si mai durabili decat ce ce au la baza solventi. Ca si dezavantaje avem nevoie sa amestecam doua tipuri de lipici si putem gresi proportiile. Dupa ce se amesteca cei doi solventi amestecul poate sa fie folosit pentru o ora sau doua.

Adezivii servesc in mai multe scopuri de la lipirea podelei, avand scopul de a tine podeaua fixa, si pana la lipirea altor piese si obiecte de lemn sau ceramice.

Puteti gasi mai multe informatii accesand pagina adeziv parchet.

 

Montarea parchetului nu e o operatie usoara cum s-ar crede. Trebuie sa tineti cont de particularitatile sapei, de umiditate, temperatura mediului ambiant, de modul in  care cade lumina. In functie de toti factorii acestia se alege atat parchetul cat si modelele de adeziv parchet. 

Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook