Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

Ghid adeziv parchet

Atunci cand folositi adeziv pentru parchet trebuie sa pregatiti suprafata de baza. Suprafata de suport ar trebui sa fie neteda, curata, uscata, fara crapatri si fara materiale anti aderente care au o rezistenta corespunzatoare in momentul intinderilor si compresiunii. Inainte de a va apuca de montaj parchetul va trebui sa fie aclimatizat pentru 24 de ore in incaperea in care va fi montat parchetul. Umiditatea parchetului inainte de a fi montat trebuie sa fie de maxim 11% CM.

 

Inainte de a aplica adezivul se amesteca foarte bine si apoi se aplica unifom cu ajutorul mistriilor de tipul B3. Se aplica numai o cantitate de adeziv care poate sa fie acoperit cu parchet in maxim 15 minute. Parchetul se va aseza pe adeziv printr-o usoara miscare de alunecare, dupa care se impinge pana la contact. In cazul parchetului de tipul mozaic aplicarea se va face prin lovirea suprafetei bucatilor de parchet.

Pentru a realiza  o lipire perfecta, parchetul se va aseza pe adeziv inainte ca el sa formeze pelicula. Langa pereti se va lasa un rost de dilatatie. Raschetarea si lacuirea parchetului pot incepe peste trei zile si in cazul parchetului laminat de 10 mm peste cel putin 10 zile.

Nu incepeti lucrarile de aplicare parchet daca umiditatea relativa a aerului depasteste 75% CM temperatura suprafetei nu va atinge 15 grade si temperatura aerlui 18 grade. In caz ca se depoziteaza pe o perioada mai indelungata se formeaza pelicule pe suprafata adezivului si aceasta trebuie sa se indeparteze inainte de a folosi adezivul. Resturile de adeziv nu se arunca la reteaua de canalizare.

 

Petele proaspete de adeziv pot sa fie indepartate usor cu apa si odata intarit adezivul se poate elimina doar mecanic.

Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook