Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

Cum sa lacuim parchetul

Renovarea podelelor de lemn si de parchet poate sa para o operatiune destul de complicata insa in aceeasi masura poate sa ofere mai multe satisfactii. Urmati instructiunile noastre pas cu pas si descoperiti frumusetea ascunsa in vechile voastre podele de lemn.  Pentru asta avem nevoie de lac pentru parchet.

 

Slefuiti cu atentie si pregatirea podelelor pentru ca doar aceasta este cheia pentru a obtine suprafata perfecta. Va recomandam sa va asigurati ca slefuiti pana la lemnul crud. Dupa slefuire aspirati atenti parchetul pe toata suprafata sa pentru a colecta praful. Lacuiti parchetul avand si o temperatura a incaperii cuprinsa undeva intre 18 si 25 de grade. Trageti perdelele si storurile pentru a putea evita expunerea directa la soare a suprafetelor proaspat montate.

Acoperiti rosturile. Pentru a repara sau pentru a umple rosturile dintre lamelele de parchet va recomandam sa amestecati rumegus care rezulta din slefuirea parchetului cu chit de rosturi bona. Cel mai bun rumegus e cel care provine de la slefuirea cu masinile de margini. Pentru goluri mari va recomandam sa folositi Bona Wood Mastic.

Agitati recipientul si lasati-l sa stea nemiscat pentru 5-10 minute, inainte de a il aplica. Pe lemnul crud va trebui sa se aplice mai intai grundul bona pentru parchet in strat cat mai subtire apoi aplicati grundul sistematic si fara intrerupere si planificati aplicarea tinand cont de unde urmeaza sa incepeti si unde urmeaza sa iesiti din incapere.

Aplicati grundul de-a lungul marginilor de la capatul cel mai indepartat al incaperii si folositi o pesula sau o rola cat mai mica. Nu lacuiti toate marginile in acelasi timp.

Imersati rola in recipient si aplicati grundul in mod uniform fara sa apasati pe rola, perpendicular pe fibra de lemn.

Uniformizati aceeasi sectiune trecand inca o data cu rola dar de data aceasta in lungul fibrei de lemn fara sa mai puneti grund. Ridicati si asezati cu atentie rola.

 

Repetati pasii 1-3 petru alti 2 metri. Suprapuneti aplicarea cu sectiunea anterioara pentru a avea o tranzitie uniforma. Repetati pana cand toata suprafata se acopera.

Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook