Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

Pasi lacuire parchet

Pentru a lacui parchetul este recomandat sa urmariti aumiti pasi. Pentru a umple rosturile care se afla intre lamelele de parchet amestecati rumegusul care rezulta din slefuir parchetului cu chir de rosturi.

Pasii pentru a aplica lacul de parchet sunt urmatorii. Aplicarea grundului in lungul marginilor de la capetele indepartate ale incaperii. Utilizati o pensula sau o rola mica. Nu lacuiti toate marginile.

 

Imersati rola in recipient si aplicati grundul in lungul marginilor fara sa apasati pe rola perpendicular pe fibra lemnului. Uniformizati aceeasi sectiune trecand inca o data cu rola pe lungimea fibrei lemnului fara sa mai puneti grund si ridicati si asezati rola cu mare atentie.

Repetati acesti pasi pentru alti doi metri, suprapuneti aplicarea cu sectiunea anterioara pentru o tranzitie cat mai uniforma. Repetati pana cand toata suprafata este acoperita.

Lasati sa se usuce pentru cateva ore. Faceti o slefuire cat mai usoara a suprafetei de parchet folosind hartie abraziva care are o granlatie de 150. Aspirati podeaua din lemn si apoi stergeti totul cu o carpa moale. Aplicati si un strat de lac pentru mobila si parchet tot in acelasi mod in care ati aplicat si grundul si apoi lasati sa se usuce in zonele in care traficul este redus.

In aceste zone doua straturi de lac sunt suficiente si pe suprafetele care sunt supuse nei uzuri ridicate se recomanda un al treilea strat de lac. In conditii normale suprafata de parchet poate sa suporte un rafic usor dupa 8 ore dupa 24 de ore se poae reaseza mobila usoara si cea grea dupa alte cateva zile. Finisajele ajung la maturitate deplina dupa o saptamana si abia atunci se poate acoperi cu un covor.

Mentineti frumusetea parchetului dumneavoastra

 

Curatati in mod regulat pardoseala din lemn prin aspirare sau stergerea cu o matură moale sau cu Laveta Bona de curatat praf. Cand este necesar, pulverizati Detergent Bona pentru parchet si curatati cu un Mop Bona. Daca parchetul necesită improspatare, aplicati un strat de Bona Polish sau Bona Tratament revigorant pentru parchet ce reda lustrul lemnului

Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook