Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

Sfaturi lac pentru parchet

Sunt multe persoane care prefer sa utilizeze lac pentru parchet si nu ceara pentru parchet, in special daca este vorba de suprafete mari, deoarece aceasta din umra cere ingrijire frecventa. Lacuirea se mai numeste si paluxare, paluxul fiind unul din produsele traditionale de lacuire de la care provine si termenul, insa nu unicul tip de lac pentru parchet care exista pe piata in prezent.

 

Sunt mai multe categorii de lacuri insa va recomandam sa folositi unul dintre urmatoarele doua, lacuri poliuretanice rezistente la pete si la zgarieturi, care au si o textura elastica in urma finisarii insa in timp se mai si ingalbenesc si lacuri acrilice care vor proteja culoarea pe care o are lemnul, sunt ecologice si ofera de aseenea o rezistenta sporita parchetului. Prin plauxare, parchetul e mai bine protejat de toate accidentele si zgarieturile si de asemenea, este usor de intretinut, simpla si stergerea cu un mop si o carpa umeda sau un burete este suficienta.

Cu toate acestea, in cazul in care va apucati singuri de aceasta operatiune tineti cont si de faptul ca sunt si unele conditii stricte de lucru in cazul in care vreti ca rezultatele sa fie bune si clare. Temperaturile din camera nu trebuie sa depaseasca 12 grade celsius si incalzirea oprita cu cateva zile inainte de a lucra efectiv. De asemenea, umiditatea din incapere nu trebuie sa depaseasca 10 procente. Turnati lacul pentru palxare intr-un recipient mare in asa fel incat sa puteti sa inmuiati usor pensula in el.

 

Este important sa nu reveniti inapoi cu pensula si sa lucrati cat mai ferm  pentru a asigura cel mai bun aspect. Slefuiti-l cu glaspapir fin pentru a asigura o suprafata de prindere celui de al doilea strat de lac si aspirati praful care ramane de la slefuire. Aplicati cel de al doilea strat in mod similar cu primul. Porniti cu aplicarea lacului din coltul opus usii pentru a putea parasi camera fara sa calcati pe parchet. Tot in indicatiile producatorilor lacului veti gasi si timpul de uscare insa in general recomandarea e sa nu intrati minim doua zile pe parchet, sa asteptati o saptamana inainte si sa puneti mobila pe el.

Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook