Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

Bona R850

Prețul de vânzare: 546,55 lei
Preţ cu reducere: 546,55 lei
Prețul de vânzare fără taxe: 546,55 lei
Reducere: -96,45 lei
  • Descriere
  • Fisa tehnica

Noul nostru Bona R850 este un adeziv pentru parchet, elastic, monocomponent, pe bază de silan. Adezivul întărit este capabil să reţină forţa de împingere la suprafaţă dezvoltată în timpul expansiunii (dilatării, umflarii), în timp ce rezistenţa împotriva contracţiilor este foarte redusă. 

Bona R850 un adeziv monocomponent pe bază de silan, elastic conform normei EN 14293(soft) destinat lipirii parchetului. Deasemeni se poate folosi si la lipirea pardoselilor exterioare, deck. Adezivul întărit este capabil de a reţine forţa de tracţiune în timpul expansiunii, în timp ce forţa împotriva contracţiei este foarte redusă. Reduce tensiunea exercitată de lemn asupra şapei. Nu necesită o amorsare prealabilă a stratului suport. Adezivul se întăreşte prin reacţie chimică cu umiditatea din stratul suport (şapă). 

-1 Component, uşor de utilizat
-Soft elastic
-Fără conţinut de apă şi solvenţi, nu umflă lemnul
-Aderenţă foarte bună pe majoritatea tipurilor de strat suport; materialul împroşcat pe parchet se îndepărtează cu uşurinţă fără a păta.
-Textură fermă – reţine modelul şpaclului
Baza: Prepolimer silanic modificat
Culoare: Crem
Vîscozitate: Uşor de aplicat - stabil
Densitate: 1,5gr / cm³
GISCODE: RS 10
Emicode: EC1R
Agent de curăţare: Bona S100, acetonă şi etanol. Adezivul întărit se îndepărtează doar prin acţiune mecanică
Încărcare: 24 – 48 ore
Tratare parchet: În funcţie de umiditatea relativă a aerului şi conţinutul de umiditate al materialului, între 1 – 4 zile
Depozitare/transport: Temperatura nu trebuie să coboare sub +5°C sau să depăşească + 25°C. Depozitaţi într-un spaţiu ventilat şi răcoros.
Valabilitate: 6 luni
Ambalaj: 15 kg (44 găleţi per palet)
 Şapa trebuie să fie netedă, curată, uscată, fără crăpături sau defecte fizice. Suprafaţa poate fi uşor texturată. Acolo unde este necesar se va pregăti profesional şapa pentru aplicare. În mod obişnuit nu este necesară aplicarea unei amorse, dar dacă şapa este problematică ( suprafaţă puţin rezistentă, lipsa hidroizolaţiei) folosiţi R410 în prealabil.
 Dacă suprafaţa tratată cu R410 va rămâne curată sau parchetul se va instala în următoarele 24 ore, atunci nu este necesară presărarea de nisip de cuartz. Şapele denivelate vor fi egalizate cu H600 sau H610(pentru umplerea golurilor mari).
 Bona R850 este compatibil cu următoarele tipuri de strat suport (inclusiv cele încălzite):
-Şape de ciment (CT) conform EN13813
-Şape egalizate cu şape autonivelante ( min. 2mm grosime), rezistente la migrarea agentilor plastifianţi
-Şape Calcium Sulphat (CA) conform EN13813
-Plăci aglomerate (V100)
-Alte tipuri de strat suport uscat
-Şapele Mastic Asfalt (AS) conform EN13813 şi cele afectate de migrarea agenţilor plastifianţi, trebuie protejate printr-un strat de R410 sau R540.
 Următoarele condiţii climatice (valori pentru Europa Centrală) trebuiesc îndeplinite:
-Temperatura aerului: min.18°C
-Temperatura şapei: min.15°C (cu încălzire > max.20°C)
-Umiditate relativă a aerului: max.70%
 Dacă este necesar, adezivul trebuie adus la temperatura ambientală. După deschiderea găleţii, îndepărtaţi folia protectivă din aluminiu şi adezivul întărit de pe marginea găleţii.
 Adezivul trebuie aplicat uniform folosind un şpaclu zimţat, corelat cu dimensiunile parchetului. Parchetul se va aşeza peste pelicula de adeziv şi se va presa în perioada duratei de deschidere ce este de 40 minute. Dacă adezivul aplicat a făcut pojghiţă înainte de a aşeza parchetul, îndepărtaţi-l şi reaplicaţi. Dacă în urma presării parchetului, adezivul a ieşit printre îmbinările lamelelor (având posibilitatea să vină în contact cu finisajul) trebuie şters cu atenţie (risc de migrare a agenţilor plastifianţi în pelicula de finisaj).
 Pardoseala poate fi supusă traficului sau încărcării grele după cca. 24 – 48 de ore.
 Şlefuirea şi aplicarea finisajelor se poate realiza după 1 -4 zile, în funcţie de tipul de parchet, gradul de absorbţie al şapei şi a condiţiilor climatice din locaţie.
 În funcţie de media valorică a condiţiilor ambientale şi pentru buna aderenţă, parchetul trebuie să aibă umiditatea adecvată. Parchetul masiv trebuie să aibă o umiditate uşor mai ridicată, în timp ce parchetul stratificat trebuie să aibă o umiditate uşor mai scăzută.
 În Europa Centrală avem ca şi medie, următoarele condiţii: 20°C şi 50% umiditate relativă a aerului. Parchetul prefinisat trebuie să aibă în medie 8% umiditate. Este acceptata o marja de +/- 2%.
Ţineţi cont şi de instrucţiunile producătorului de parchet.
Şpaclu Bona 850F sau Bona 850G
Consum: cca. 850 g/m²:
-parchet mozaic sau similar, parchet prefinsat
Şpaclu Bona 1000F sau Bona 1000G
Consum: cca.1100 g/m²:
-parchet dublu-stratificat prefinsat
Şpaclu Bona 1250F sau Bona 1250G
Consum: cca.1350 g/m²:
-parchet masiv 22mm
-parchet triplustratificat prefinsat, duşumele
Şpaclu Bona 1500F sau Bona 1500G:
Consum: cca.1500 g/m²:
* parchet masiv tip duşumea (nut şi feder)
Utilizaţi un şpaclu fin pentru lamele de mici dimensiuni / sau şape netede, şi un şpaclu grosier pentru lamele de mari dimensiuni / sau şape denivelate.
( F= fin, G= grosier)  
 Bona îşi asumă responsabilitatea doar pentru produsul livrat, nu şi pentru punerea lui în operă. Dacă aveţi neclarităţi, efectuaţi un test. 

 

 

 

Bona R850
Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook