Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

rasina epoxidica

Rasina epoxidica poate fi folosita la acoperirea sau vopsirea pardoselilor.

Rasina epoxidica pentru pardoseli si pereti este binevenita pentru igienizarea spatiilor.

Dintre proprietatile rasinei epoxidice enumeram: rezistenta la eroziune, rezistentala factorii chimici, bun izolator hidro – termic – fonic, aspect estetic deosebit si foarte usor de curatat.

 Atunci cand aveti probleme cu pardoseala consultati oferta legata de rasina epoxidica si toul va fi ca nou. Va oferim servicii de calitate la cele mai avantajoase preturi. Nu lasati lucrurile sa se degradeze!

Reconditionarea unei incaperi incepe cu raschetarea parchetului. Orice parchet mai vechi de 20 de ani isi poate redobandi frumusetea si stralucirea. Nu uitati, pentru a prelungi durata de viata a parchetului se recomanda tratarea acestuia cel putin odata la 5 ani cu doua straturi de palux si lac.
Daca pe suprafata parchetului se pot observa denivelari acestea se pot indrepta utilizand rindele manuale sau elecrice. Recomandam scoaterea plinteu si inlocuirea acesteia. Plinta este un accesoriu indispensabil pentru estetica unei incaperi pardosite. Puteti alege o plinta realizata din lemn masiv, avand in vedere ca acestea sunt intr-o gama vasta de esente si modele.
Pentru a avea acces la intreaga suprafata, mobila si restul obiectelor au fost scoase din camera. recomandam aspirarea prafului si stergerea suprafetei cu un mop foarte bine stors.
Se foloseste masina de raschetat parchet si se incepe slefuirea la inceput cu granulatie mare pana cand se scot zonele inchise si parchetul ramane uniform.
Grundul se pregateste asa cum specifica indicatiile de pe ambalaj, de cele mai multe ori in combinatie cu un solvent. Produsele se toarna intr-un vas si se amesteca bine.

Rasina este numele generic pentru produse naturale si estetice care au proprietati particulare. Rasinile naturale sunt extrase in mod uzual din plante. Atunci cand sunt proaspat extrase sunt vascoase si translucente, in timp ce atunci cand devin solide se cristalizeaza. Rasina sintetica, fabricata prin procedee chimice speciale, este în multe privinte similara cu cea naturala. Fiind foarte rezistenta, permite crearea de diverse tipuri de suprafete:.netede sau aspre, transparente sau colorate, lucioase sau mate. Este un material extrem de potrivit pentru industria constructiilor, având urmatoarele proprietati:

 • Sunt podele continue, fara rosturi si fara fisuri. Podelele au un apsect perfect intins.
 • Sunt anti-praf si se pot curata economic, usor si rapid.
 • Se aplica rapid si usor si au o foarte buna aderenta pe orice tip de suprafata: gresie parchet.
 • Sunt eliminate costurile de demontare pentru podeaua veche
 • Nu sunt toxice
 • Podelele sunt semiclade, mai reci decat lemnul dar mai calde decat gresia. Rasinile care sunt folosite pentru realizarea podelelor su proprietati de transmise termica  foarte bune si sunt potrivite pentru incalzirea prin pardoseala.
 • Nu aluneca si au o foarte buna aderenta.
 • Permit un grad mare de personalizare pentru toate spatiile, case, vile, mansarde etc. Combinarea corecta a culorilor si a pigmentilor si o aplicare ingrijita si atenta permite arhitectilor si designerilor posibilitati nelimitate de exprimare a creativitatii.
 • Rezista bine pe termen lung
 • Rezista la trafic, uzura si zgarieturi
 • Culorile sunt vii pentru un timp indelungat
 • Rezista foarte bine la pete, apa si umezeala.

Rasina epoxidica de la MBG Ambient dar si adeziv parchet.

Termenul epoxi a fost adaptat pe scara larga pentru multe utilizari dincolo de compozitele din polimer armat cu fibre. In prezent, adezivii epoxidici sunt vanduti in magazine locale de hartie, iar rasina epoxidica este utilizata ca liant in topuri sau in acoperiri pentru podele. Mijloacele de utilizare a epoxidului continua sa se extinda, iar variantele de epoxi sunt in continua dezvoltare pentru a se potrivi industriei si produselor in care sunt utilizate. Iata cateva lucruri unde se utilizeaza rasina epoxidica:

 

 

Adezivi pentru uz general

Ca liant in ciment si mortare

Spume rigide

Acoperiri antiderapante

Solidificarea suprafetelor de nisip in forajul cu ulei

Acoperiri industriale

Potting si medii de incapsulare

Materiale plastice armate cu fibre

 

In domeniul polimerilor armati cu fibre (materiale plastice), epoxidul este utilizat ca matrice de rasina pentru a tine in mod eficient fibra in pozitie. Este compatibil cu toate fibrele comune de armare, inclusiv fibra de sticla, fibra de carbon, caramida si bazalt.

 

Evident, exista mult mai multe produse FRP compozite fabricate din epoxid, dar au fost mentionate cateva produse care sunt obisnuite fabricate cu epoxid si cu un anumit proces de fabricatie.

 

In plus, aceeasi rasina epoxidica nu poate fi folosita pentru fiecare dintre procedeele mentionate. Epoxiile sunt bine reglate pentru aplicarea dorita si procesul de fabricatie. De exemplu, rasinile epoxidice de tip protrusion si de comprimare sunt activate cu caldura, in timp ce o rasina de infuzie ar putea fi o intarire ambianta si o vascozitate mai mica.

 

In comparatie cu alte rasini termice traditionale sau rasini termoplastice, rasinile epoxidice au avantaje distincte, printre care:

 

Micsorati in timpul intaririi

Rezistenta excelenta la umiditate

Rezistenta chimica excelenta

Proprietati electrice bune

Cresterea rezistentei mecanice si a oboselii

Rezistent la impact

Nu exista COV

Perioada de valabilitate ridicata

CHIMIE

Epoxidele sunt rasini polimerice termorezistente in care molecula de rasina contine una sau mai multe grupari epoxidice. Chimia poate fi ajustata pentru a perfectiona greutatea moleculara sau vascozitatea, asa cum este ceruta de utilizarea finala. Exista doua tipuri primare de epoxi, glicidil epoxi si non-glicidil. Rasinile epoxidice de glicidil pot fi definite in continuare ca glicidil-amina, ester glicidil sau glicidil eter. Rasinile epoxi non-glicidil sunt fie rasini alifatice, fie ciclo alifatice.

 

Una dintre cele mai comune rasini epoxidice de glicidil este creata folosind Bisfenol-A si este sintetizata intr-o reactie cu epiclorhidrina. Celalalt tip de epoxid utilizat frecvent este cunoscut sub numele de rasina epoxidica pe baza de novolac.

 

Rasinile epoxidice se vindeca prin adaugarea unui agent de intarire, denumit in mod obisnuit un intaritor. Probabil cel mai frecvent tip de agent de intarire este amina. Spre deosebire de rasinile de poliester sau vinil ester in care rasina este catalizata cu o aditie mica (1-3%) a unui catalizator, rasinile epoxidice necesita de obicei adaugarea agentului de intarire la un raport mult mai mare de rasina fata de intaritor, adesea 1: 1 sau 2: 1. 

Asa cum am mentionat, proprietatile epoxidului pot fi modificate si ajustate pentru a se potrivi nevoilor dorite. Rasina epoxidica poate fi "intarita" prin adaugarea de polimeri termoplastici. 

 

Cu prepreguri epoxidice, rasina este lipicioasa, dar nu este vindecata. Acest lucru permite ca straturile de materiale preimpregnate sa fie taiate, stivuite si plasate intr-o matrita. Apoi, cu adaugarea de caldura si presiune, preparatul poate fi uscat. 

Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook