Bine ati venit! Va puteti loga sau va puteti inregistra!

reconditionare parchet

Reconditionare parchet este un proces de reconditionare pentru parchet deteriorat.

Pentru reconditionare parchet din lemn se folosesc solutii specifice pentru reconditionare parchet lemn.

Atunci cand vezi urme de “imbatranire” la parchet nu trebuie sa te gandesti neaparat ca trebuie schimbat. Poti sa apelezi la metoda ce se numeste reconditionare parchet. Apeland la o echipa de profesionisti in reconditionare parchet, procesul poate fi mult mai simplu. Asadar, procesul de reconditionare parchet incepe cu raschetarea acestuia, dupa care urmeaza aplicarea succesiva a unor straturi de grund, chit si lac, in aceasta ordine. Toate acestea trebuie realizate de profesionisti pentru a te bucura de calitatea si durabilitatea lucrarii. Parchetul isi poate capata frumusetea si luciul natural de altadata. Consulta oferta noastra si reconditionarea parchetului este mai usor de realizat pentru ca ne recomanda calitatea si dorinta de a ne multumi clientii!


Daca beneficiati de parchet masiv nu este cazul sa o inlocuiti cu una din parchet laminat. Este mai intelept ca parchetul sa fie reconditionat in special daca esenta lemnoasa este de calitate.
Parchetul masiv este mobila cea mai expusa unei locuinte. Reprezinta o podea clasica si eleganda pe care nici moda si nici alte materiale nu reusesc sa o compenseze. Argumentele in acest sens pornesc de la calitatile atat de cunoscute si apreciate ale lemnului: conductibilitatea termica scazuta, este un bun izolator acustic, rezistent la uzura si durabil in timp. Datorita calitatilor estetice si functionale, lemnul pune in valoare tot ambientul.
Ca o regula generala nu intevenim asupra lemnului decat daca este necesar, Primul tip de reconditionare se face pentru intretinerea parchetului si este necesar atunci cand stratul de la suprafata s-a subtiat, prezinta crapaturi sau e zgariat.
Pri aceste zone afectate parchetul poate sa absoarba umezeala din atmosfera, se poate umfla si in majoritatea cazurilor se poate deteriora complet, daca nu este reconditionat.
Daca lacul este intr0o stare acceptabila, reconditionarea se limiteaza la slefuirea usoara a intregii suprafete, pentru a indeparta paina superficiala, operatie urmata de reimprospatarea stratului de lac.
Daca uzura este mai accentuata recomandam reconditionarea cu raschetare adecvata a intregului parchet.

 

Daca finisajul de pe podeaua din lemn este uzat si usor zgariat, il puteti face sa arate ca nou, fara forta de munca, dezordine si cheltuieli de slefuire de la finisaj. Aceasta poveste va va arata cum sa adaugati un nou strat de finisare direct peste cel vechi aplicand mai intai un lichid care sfarama finisajul vechi, astfel incat noul finisaj sa se poata lega de acesta. Spre deosebire de ceara sau alte produse care ofera o stralucire pe termen scurt, acest strat suplimentar va dura ani de zile si va prelungi durata de viata a podelei. Puteti folosi aceasta metoda pe pardoseli din lemn pe care altfel le-ati putea spala sau pe podele dificil sau imposibil de nisip, cum ar fi lemn prefinisat sau laminat. Puteti chiar sa le utilizati pe parchet laminat din plastic, cum ar fi Pergo.

 

Profesionistii de refinisare a podelelor au folosit acest procedeu "chimic de gravare" de ani de zile, iar acum exista un sistem conceput pentru novice de finisare a podelei. Kitul de refacere Varathane pentru renovarea podelei include o suprafata suficienta de etansare lichida si urethan pentru a acoperi aproximativ 225 de metri patrati de pardoseala, plus un bloc de aplicatoare si placute. Finisajul se usuca mai incet decat majoritatea finisajelor pe baza de apa, ceea ce face mai usor de utilizat.

 

Acest proces va face ca unele  podele sa para absolut perfecte. Altele vor arata mult mai bine, desi nu chiar perfecte. Cu toate acestea, altii nu sunt candidati buni pentru acest proces deloc si au nevoie de slefuire in schimb. Categoria in care se incadreaza podeaua depinde de cantitatea si tipul de daune pe care le are.

 

Uzura normala si zgarieturile superficiale numai in finisaj (nu in lemn) nu reprezinta o problema; vor disparea sub noul strat.

Zgarieturile mai profunde care trec prin finisare  nu vor disparea complet, chiar daca le atingi cu solutii de curatare. Un strat stralucitor nou de finisare poate accentua chiar zgarieturi adanci si intepaturi. Nu exista nici un rau in aplicarea de noi finisaj peste aceste locuri. Dar daca podeaua are o multime de deteriorari profunde, slefuirea este cea mai buna optiune.

 

 

Pentru a incepe, eliminati tot mobilierul din camera. Apoi, curatati camera pentru a o face cat mai lipsita de praf. Pentru a limita miscarea aerului, inchideti geamurile, opriti ventilatorul de tavan sau aparatul de aer conditionat al ferestrei si blocati toate canalele din camera. Apoi, dati camerei o curatare de sus in jos. Curatati perdelele si stergeti geamurile, pervazurile si orice alte suprafete orizontale cu o carpa umeda. Aspirati podeaua, apoi curatati-o cu o carpa umeda. Curatati orice bucata incapatanata folosind un pad abraziv usor, cum ar fi un burete. 

reconditionare parchetreconditionare parchet bonalac pentru reconditionare

Invalid query string!

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook